Paraşütçüleri Taşıyan Rus Uçağı Düştü, 16 Kişi Yaşamını Yitirdi

  

L-410 uçağının enkazı, 10 Ekim'de Menzelinsk şehri yakınlarındaki kaza yerinde görülüyor

 Acil Durumlar Bakanlığı, Pazar günü Rusya'nın Tataristan bölgesinde bir grup paraşütle atlayan uçağın düştüğünü, 16 kişinin öldüğünü ve altı kişinin yaralandığını söyledi.  

Menzelinsky kenti yakınlarına düşen uçakta 20 paraşütçü ve iki mürettebat bulunuyordu. Sağlık Bakanlığı, 6 kişinin durumunun ağır olduğunu bildirdi. TASS haber ajansının bildirdiğine göre, bir Let L-410 Turbolet çift motorlu kısa menzilli nakliye uçağı, uçağın Menzelinsk şehrinde bir aeroclub'a ait olduğunu bildirdi. Kozmonotlar alanı eğitim için kullanıyor ve aeroclub yerel, Avrupa ve dünya şampiyonalarına ev sahipliği yaptı, kulübün direktörü Ravil Nurmukhametov TASS tarafından alıntılandı.

Acil durum uzmanları, 10 Ekim Rusya'nın Tataristan Cumhuriyeti'ndeki Menzelinsk kasabası yakınlarındaki L-410 uçağının düştüğü yerde çalışıyor. TASS, bir kaynağa göre, devlet tarafından işletilen Kozmonot Eğitim Tesisi, aeroclub ile olan bağlarını soruşturma bekleyene kadar askıya aldı. RIA ajansı, yerel yetkililerin motorlardan birinin arızalanmış olabileceğini söylediğini aktardı. Uçakta kit içinde veya uçakla poz veren bazı paraşütçülerin fotoğrafları REN TV kanalında ve sosyal medyada yayınlandı. Rus havacılık güvenliği standartları son yıllarda sıkılaştırıldı, ancak özellikle uzak bölgelerde kazalar olmaya devam ediyor. Eski bir Antonov An-26 nakliye uçağı geçen ay Rusya'nın uzak doğusunda düştü, altı kişi öldü. Antonov An-26 çift motorlu turboprop gemideki 28 kişinin tamamı Temmuz ayında Kamçatka'da meydana gelen bir kazada öldü.  

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski